< powrót do listy

Roladki serowe z kiszona kapusta

porcja na: 4 osoby / trudność: trudne / czas: 1h

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle. Kapustę obgotować, odcisnąć i posiekać, dodać cebulę, posiekane papryczki i pomidory, doprawić pieprzem, wymieszać i jeszcze raz przesmażyć na odrobinie masła. Przygotować kawałki folii aluminiowej, a na niej ułożyć plastry sera. Na każdy plaster sera ułożyć łyżkę nadzienia, zawinąć szczelnie w folię jak cukierek. Gotować a właściwie parzyć 10 minut we wrzątku, przewracając. Wyjąć, dać odpocząć 4-5 minut, odwinąć, podawać z sosem z żurawiny. Sos żurawinowy: W rondelku roztopić miód, dodać żurawinę i chrzan. Przesmażyć razem.