Pasta jajeczno-serowa na bagietce
porcja na: 2 osoby / trudność: łatwe / czas: 30 min
Pasty kanapkowe to osobny rozdział w tworzeniu małych potraw, jakimi niewątpliwie są kanapki. Pasta, z założenia zawiera już prawie wszystko. Co najwyżej pozostaje nam udekorowanie kanapek drobnymi elementami zieleniny, kawałkami sera, odrobiną sosu.
Przygotowanie:
Ugotowane jajka posiekać i rozgnieść widelcem, cebulę pokroić w drobną kostkę. Ser pokroić w kostkę tylko dwa razy większą niż cebulę. Połączyć wszystkie składniki (zostawiając kilkanaście kosteczek sera do dekoracji), dodać majonez i musztardę, doprawić. Schłodzić w lodówce. Bagietkę pokroić skośnie w kromki i posmarować masłem. Nakładać pastę i podawać na kromeczkach przybranych nacią pietruszki
10 dag sera Salami
3 jajka na twardo
2 łyżki majonezu
1/2 średniej cebuli
1 łyżeczka musztardy miodowej
Pietruszka
Sól, pieprz
Bagietka z ziarnami
Masło