< powrót do listy

Ser Mleczny - Plastry

Ser Mleczny prosto od krowy

Bez barwników i konserwantów

Dojrzewający ser wyprodukowany bez użycia konserwantów i barwników, z najwyższej jakości mleka od krów wypasanych na łąkach. Krowy w okresie letnim spędzają czas na pastwisku, gdzie mają stały dostęp do świeżego powietrza, słońca, wody i ruchu, zaś w okresie zimowym karmione są sianem i sianokiszonkami. W żywieniu krów znajdują się mieszanki ziół, których zawartość w dawce żywieniowej ma bezpośrednie przełożenie na skład i wartości odżywcze mleka przeznaczonego na ser. Żywienie krów odbywa się na bazie użytków zielonych. Surowcem wyjściowym do produkcji sera jest zatem mleko o wysokiej wartości biologicznej pozyskiwane od krów żywionych dawkami z dominującym udziałem traw, wzbogaconych koniczynami i ziołami. Ziemie na których uprawiano użytki zielone zostały specjalnie nawożone, aby zapewnić jak najlepszy wzrost i rozwój roślin, co ma przełożenie na jakość paszy.

Dieta krów wpływa zatem na ich zdrowie oraz walory smakowe mleka. Rolnicy dbają o zdrowie i samopoczucie zwierząt w harmonii ze środowiskiem, a doskonałe warunki hodowlane sprawiają, że sery są nie tylko smaczne, a również zdrowe. Unikalna receptura sera bazuje na jedynie 3 składnikach.

Wyróżnia się naturalnym kolorem oraz delikatnym smakiem z subtelną, mleczną nutą.

Polecany jako zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych. Idealny na kanapki i tosty.