< powrót do listy

Salami - Bloki

Salami to dojrzewający ser o bardzo delikatnej, wręcz aksamitnej konsystencji, która ma bezpośredni wpływ na przyjemność jedzenia.
W smaku delikatny, z mleczną nutą – dzięki czemu to ser uniwersalny, dedykowany całej rodzinie. Podobnie, jak w smaku, tak i w kwestii zapachu jest subtelny, mleczno – śmietankowy.
Salami to ser typu mieszanego (szwajcarsko-holenderskiego), posiadający nieliczne, bardzo drobne oczka wielkości ziaren ryżu. Dzięki temu w całym bloku prezentuje się niezwykle interesująco i po prostu apetycznie. Jego receptura opiera się na starannie wyselekcjonowanym mleku. Dodatkowo nie zawiera laktozy, ani sztucznych barwników, czy konserwantów. Doskonały na kanapki i do dań zapiekanych.

  • Delikatny smak ze smaczną, mleczną nutą.
  • Ser typu mieszanego z niewielkimi oczkami. 
  • Dobry wybór dla całej rodziny: na kanapki, dania zapiekane i jako przekąska.
  • Bez laktozy.
     
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1463 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 27 g
w tym kwasy nasycone 17 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,6 g