< powrót do listy

Radamer wędzony - Plastry

Radamer wędzony – podwójna przyjemność
Jeśli lubisz przyjemnie niespodzianki, koniecznie skosztuj Radamera wędzonego. Kiedy otworzysz opakowanie, z pewnością poczujesz dyskretny zapach wędzenia. Natomiast początkowo słodko – delikatny smak zostanie pogłębiony o wędzone, ale też orzechowe nuty – właściwe dla Radamera.
To szwajcarski ser z dziurami, charakteryzujący się dodatkowo żółtą, a przy okazji smaczną skórką, którą ser pozyskuje w procesie wędzenia.
Spróbujesz – docenisz!

Radamer wędzony – to Twój dobry wybór!
Radamer wędzony to ser dojrzewający przez cztery tygodnie, dzięki czemu nabiera właściwych sobie cech. Liczne dziury nadają plastrom ciekawego wyglądu, a to może być sporą zachętą dla dzieci. Ser jest wędzony naturalnym drewnem, co powoduje, że ma autentyczny aromat wędzenia i smaczną skórkę. To ser tłusty, nie zawierający laktozy. Przekonasz się, że to idealny wybór na kanapki i jako przekąska. 
 

 

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,2 g