Radamer - Porcje
Radamer – poznaj wyjątkowy smak słodyczy z nutą orzecha!
Żółty ser dojrzewający Radamer poznasz po wyraźnie widocznych dziurach. Po skosztowaniu najpierw poczujesz delikatny, słodkawy smak, który jest bardzo przyjemny i neutralny. Po chwili jednak słodycz jest wyraźnie złamana nutą orzecha, dzięki czemu Radamer należy do serów uniwersalnych (np. na kanapki i do dań zapiekanych), jak i tych, cieszących się uznaniem koneserów. Doskonale sprawdza się, jako codzienna przekąska dla dorosłych i dzieci.
Radamer - oto przyjaciel smakoszy serów z dziurami!
Radamer to ser typu szwajcarskiego, przygotowany wg receptury, gdzie na 1 kg sera używa się aż 10 l wysokiej jakości mleka. Długi, bo aż czterotygodniowy okres dojrzewania sprawia, że ser nabiera charakterystycznych cech. Wyróżniają go przede wszystkim liczne dziury o różnej wielkości, co jest dobrze widoczne w przypadku Radamera w porcjach. Duży kawałek oddaje w pełni również aromat sera: delikatny i świeży po wyjęciu z lodówki i bardziej mleczny po nabraniu temperatury pokojowej.
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1426 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
w tym kwasy nasycone | 18 g |
Węglowodany | 1,3 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 26 g |
Sól | 1,2 g |
Ilość sztuk w kartonie |
16 |
Ilość sztuk na warstwie |
192 |
Ilośc sztuk na palecie |
1 728 |
Ilość kartonów na warstwie |
12 |
Ilość warstw na palecie |
9 |
Ilość kartonów na palecie |
108 |
Kod ean (jednostkowy) | 590 085 703 016 6 |
Kod ean (zbiorczy) | 590 085 700 993 3 |