< powrót do listy

Salami z pomidorami i bazylią - Bloki

Z ziemi włoskiej do Polski

Dzisiaj na naszych łąkach trwa ożywiona dyskusja. Krówki rozmawiają o dalekich podróżach i wakacjach pod południowym słońcem Toskanii. Powietrze rozedrgane od słońca, aromat świeżych ziół i śródziemnomorska bryza – właśnie tak chciałyby spędzić tegoroczny urlop. Niełatwo jest zabrać całe stadko na wymarzone wakacje, dlatego postanowiliśmy opowiedzieć krówkom o przysmakach, które dojrzewają pod niebem słonecznej Italii i łączą się z delikatnym polskim mlekiem.

Chcemy, aby nasze sery zachwycały, dlatego wydobywamy z tradycji wszystko, co najlepsze. Tak zrodził się pomysł na połączenie smaku polskiego mleka z aromatem suszonych pomidorów i bazylii, które dojrzewały pod niebem słonecznej Italii. Właśnie tak powstał nasz wyjątkowy ser z pomidorami i bazylią. Jego subtelny miąższ sprawia, że nawet zwykły posiłek zmieni się w apetyczną podróż do śródziemnomorskiej krainy. Koniecznie spróbuj sera salami z pomidorami i bazylią, który z przyjemnością serwujemy w naszej ofercie.

TYP: ser dojrzewający
FAKTURA:  delikatna z suszonymi pomidorami i bazylią
AROMAT: delikatny i subtelny
IDEALNY DO:  kanapek, tostów oraz jako przekąska
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1450 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 27 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,5 g
w tym cukry 0 g
Białko 25 g
Sól 1,6 g