< powrót do listy
Ser Radamer wędzony

Radamer wędzony - Bloki


W tej mlecznej krainie sama natura odmierza czas, który biegnie przyjemniej niż w szwajcarskim zegarku. Po lekkim śniadaniu w stylu eko i ciepłej kąpieli w promieniach słonecznych szczęśliwe krowy rozpoczynają swój leniwy dzień, który spędzają na plotkach i skubaniu zielonej trawy. 
Aby umilić sobie dzień rozmawiają o pysznościach, które powstają z ich doskonałego produktu. Ostatnio modnym tematem jest Radamer Wędzony i jego urzekający słodko-orzechowy smak. Krowy przekonują się nawzajem, że cały sekret dojrzewania to nic takiego, bo liczy się przecież aksamitne mleko najwyższej jakości. 
Wśród dumnych krówek znalazła się jedna czarna owca, która powiedziała koleżankom, że złota aromatyczna skórka i urzekający zapach to zasługa kilku tygodni wędzenia naturalnym drewnem. Krowy spoglądały na swoją przyjaciółkę z niedowierzaniem, ale w końcu przyznały jej rację. Wiadomo przecież, że delikatny smak mleka i wyrazista nutka głębokiego aromatu to najlepsze połączenie. 

TYP: ser dojrzewający typu szwajcarskiego
FAKTURA:  liczne oczka wielkości czereśni
AROMAT: słodki, orzechowy, 
IDEALNY DO: kanapek, sałate oraz jako samodzielna przekąska
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,2 g