< powrót do listy
Ser Radamer wędzony

Radamer wędzony - Bloki

Radamer wędzony to żółty, dojrzewający ser typu szwajcarskiego, którego najbardziej charakterystycznymi cechami są oczywiście liczne dziury oraz żółta skórka. Jego smak to kilkuetapowa podróż. Po skosztowaniu czuć najpierw delikatny, słodki smak, który po chwili wzbogaca się o orzechową nutę, przełamaną efektywnym posmakiem wędzenia. Wrażenia wzbogaca aromat sera, który jest wyraźnie wędzony, ale w interesująco subtelnym wydaniu. Wyprodukowany według receptury, gdzie jakość mleka jest kwestią priorytetową. Nie zawiera laktozy, jest BEZ GMO z mleka od krów karmionych paszami bez gmo. Wędzony jest naturalnym drewnem, co procentuje ładną, a przy okazji smaczną skórką i walorami aromatyczno-smakowymi. Radamer wędzony sprzedawany w blokach pozwala na zakup dowolnej porcji w kawałku lub plastrach. W każdym wariancie świetnie sprawdzi się na kanapkach, w sałatce i jako przyjemna przekąska.

  • Delikatnie słodki smak z delikatną, orzechową nutą i posmakiem wędzenia.
  • Dyskretny, przyjemny aromat wędzenia.
  • Żółta, smaczna skórka to efekt wędzenia naturalnym drewnem.
  • Liczne dziury o różnej wielkości – cecha typowa dla serów szwajcarskich.
  • Ser nie zawiera laktozy, BEZ GMO z mleka od krów karmionych paszami bez gmo.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,2 g