< powrót do listy
Radamer struna

Radamer - Porcje

Radamer – poznaj wyjątkowy smak słodyczy z nutą orzecha!
Żółty ser dojrzewający Radamer poznasz po wyraźnie widocznych dziurach. Po skosztowaniu najpierw poczujesz delikatny, słodkawy smak, który jest bardzo przyjemny i neutralny. Po chwili jednak słodycz jest wyraźnie złamana nutą orzecha, dzięki czemu Radamer należy do serów uniwersalnych (np. na kanapki i do dań zapiekanych), jak i tych, cieszących się uznaniem koneserów. Doskonale sprawdza się, jako codzienna przekąska dla dorosłych i dzieci. 

Radamer - oto przyjaciel smakoszy serów z dziurami!
Radamer to ser typu szwajcarskiego, przygotowany wg receptury, gdzie na 1 kg sera używa się aż 10 l wysokiej jakości mleka. Długi, bo aż czterotygodniowy okres dojrzewania sprawia, że ser nabiera charakterystycznych cech. Wyróżniają go przede wszystkim liczne dziury o różnej wielkości, co jest dobrze widoczne w przypadku Radamera w porcjach. Duży kawałek oddaje w pełni również aromat sera: delikatny i świeży po wyjęciu z lodówki i bardziej mleczny po nabraniu temperatury pokojowej. 
 

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,2 g