< powrót do listy

Radamer - Bloki

Na naszej łące od samego rana toczy się wesoła dyskusja. Krówki przekomarzają się między sobą, która z nich daje najlepsze mleko. Wszystkie wiedzą jednak doskonale, że to tylko żarty i że nikt nie szuka dziury w całym. Pomiędzy kolejnymi dowcipami puszczają do siebie oczka i radośnie muczą. 

To właśnie ta niecodzienna sytuacja zainspirowała naszych serowarów do zrobienia pysznego sera z pięknymi oczkami na cześć naszych hojnych krówek. Wyjątkowo delikatne mleko poddajemy długiemu dojrzewaniu, a następnie pozwalamy działać naturze… Odpowiednia technologia oraz szczypta cierpliwości – właśnie tak wygląda przepis na urzekający ser Radamer. 

Radamer to wyjątkowy ser typu szwajcarskiego o delikatnym słodko-orzechowym smaku oraz pięknych oczkach wielkości dużej czereśni, który wpadł już w oko niejednemu smakoszowi serowych przysmaków! Połącz go ze świeżym, chrupiącym pieczywem i miej oko na niezapomniany smak. 

TYP: ser dojrzewający typu szwajcarskiego
FAKTURA:  liczne oczka wielkości czereśni
AROMAT: słodki, orzechowy
IDEALNY DO: kanapek, tostów oraz jako samodzielna przekąska
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,2 g