< powrót do listy

Radamer - Bloki

Radamer to dojrzewający ser typu szwajcarskiego, wyprodukowany w Polsce na bazie sprawdzonej receptury, gdzie na 1 kg sera użyto 10 litrów wysokiej jakości mleka. Radamer cieszy się dużym uznaniem dzięki swojemu delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi, w którym przebija nuta orzecha. Takie połączenie powoduje, że ser dobrze się sprawdza na kanapkach, w zestawieniu z innymi składnikami, a także jako przekąska i dodatek do dań zapiekanych, w tym do pizzy. Żółty ser Radamer sprzedawany w blokach to dobry wybór dla konsumentów, którzy lubią sami decydować, jaki kawałek potrzebują. W sklepie można nabyć go w dowolnej porcji lub w wersji pociętej na plastry. Radamer w bloku bardzo korzystnie prezentuje swój najbardziej charakterystyczny atut, jakim są liczne dziury. 

  • Słodkawy smak z delikatną, orzechową nutą. 
  • Liczne dziury o różnej wielkości – cecha typowa dla serów szwajcarskich.
  • Ser nie zawiera laktozy, ani środków konserwujących.
  • BEZ GMO z mleka od krów karmionych paszami bez gmo.
     
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 26 g
w tym kwasy nasycone 18 g
Węglowodany 1,3 g
w tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 1,2 g